Откачалки ООД

Бъди епичен (: (: (:
 
ИндексИндекс  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Вход  

Share | 
 

 Amon Amarth

Go down 
АвторСъобщение
Midnight sun
Skyforger


Брой мнения : 1043
Age : 27
Localisation : Miklagaard
Registration date : 09.02.2007

ПисанеЗаглавие: Amon Amarth   Нед Окт 26, 2008 1:41 pm



Не знам как ми хрумна да проверя дали някога в миналото съм се сетила да пиша поне редче за Амон Амарт...оказа се, че не съм. Еми, Амон си кълцат вратове наред, брутално и без много-много увъртания, точно по викингски.

Първоначално е основна като грайндкор група под името Scum през 1988 г. с членове Themgoroth (Dark Funeral), Олави — китара и Тед — бас китара. Когато Йохан се присъединява, това довежда до музикална промяна към дет метъл. През 1991 г. издават демо, а през 1992 г. името на групата е сменено на Amon Amarth. През 1994 г. групата издава демото The Arrival of the Fimbul Winter като всички 1000 демо диска са продадени за по-малко от 12 часа. Това им спечелва договор с Pulverised Records., с който те издават през 1996 г. първият си макси-сингъл Sorrow Throughout the Nine Worlds, от което продават 6000 копия (разпространени в 4 различни версии)[2]. След него подписват договор с Metal Blade Records. Типични за тях са текстовете на нордическа тематика и синхронизиран хедбенгинг в клипове и изпълнения на живо.

По думите на Йохан Хег ..

"...Тед измисли името. Не ме питай как точно, защото никой от нас не беше фен на Lord of the Rings, но звучеше яко, а и значението е убиец! Това е името на Съдбовния връх на Синдарин, каквото и да е това, питай някой толкинист. Но все още мисля, че е яко и символизира всичко, което представляваме ние. "

Относно стила...

"Свирим дет метъл. Пишем за викинги, така че често сме чували определението викинг метъл, макар да нямам идея какво точно е това. Не си представям викингската култура в метъла, колкото и да е символизирана от мечове и подобни. Мисля, че подобна банда би свирила само на разни странни духови инструменти, бонго или каквото там... " Laughing


Дискография:

1991 Demo 1
1993 Thor Arise
1994 The Arrival of the Fimbul Winter
1996 Sorrow Throughout the Nine Worlds
1998 Once Sent from the Golden Hall
1999 The Avenger
2001 The Crusher
2002 Versus the World
2004 Fate of Norns
2006 With Oden on Our Side
2008 Twilight of the Thunder God

_________________


Mankind's dishonesty lays them to waste!
I will divide!
I am the truth
and I walk alone!

Human hypocrisy exacting their fate!
I will devour!
I am the truth
AND I WALK ALONE!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://imladris.niceboard.com
 
Amon Amarth
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Откачалки ООД :: Музика за откачалки :: Вашите...ъъъъ, нашите банди-
Идете на: